Drijfzand

Met exen die mannen zijn heb ik vaak gepraat over een kind krijgen, de laatste jaren over het expres doen maar daarvoor altijd dat het per ongeluk was, dat het niet mocht gebeuren, dat ik daar bang voor was. Zo werd ik opgevoed, niet omdat ik voorzichtig werd opgevoed, maar omdat ik toen ik nog geen achttien was een meisje was en niet een jongen en omdat het dus in mijn leven een groot gevaar zou zijn. Nog geen vijf jaar ervoor las ik nog sprookjes, die mij deden vermoeden dat drijfzand in een later volwassen leven ook een groot probleem zou zijn, een gevaar waar rekening mee te houden viel. Ik ben geloof ik twee keer in mijn leven drijfzand tegen gekomen, waarvan er eenmaal in gestapt, ik toen dacht ik met enige opwinding, blijdschap zelfs: ‘wauw, zou dit nou drijfzand zijn?’
Zo ging het niet met misschien wel zwanger zijn. Die ene morning after pil, ooit, werd niet met plezier gehaald. Het blozende meisje van de drogist ratelde een hele hoop informatie op, ze moet dat van de wet, verontschuldigt zich daarbij met haar ogen dat ze me zo voor lul moet zetten voor de rij mensen achter me, die er gewoon onschuldig en seksloos staan met een zak drop. Pas na de preek mag ze het doosje meegeven. Toen ik een keer met enorme buikpijn op de acute spoeddienst van het UMCG terechtkwam en de dokter mij vroeg of ik zwanger was schoot ik een fractie van een seconde in paniek, ook al kon het toen helemaal niet en ook elk jaar als de tandarts het vraagt voor hij de röntgenfoto’s neemt ben ik een paar seconden bang.
Mocht het ooit gebeuren dat het met opzet zover is, dan zal ik mijn hersens een paar goedbedoelde petsen op de wangen moeten geven, dan zal ik het wakker moeten schudden, mijn brein, en geduldig uitleg moeten geven dat dit wel degelijk de bedoeling is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s