Pen en papier

Ik droomde dat ik ineens een briljant idee had voor een stuk. Een idee voor een essay, een prachtig probleem. Ik dacht: Wat gek dat daar nog nooit over geschreven is, en: Wat interessant. Ik dacht: Ik ga het uitzoeken, dat ga ik doen. Want iedereen wilde dat weten. Het idee was simpel en grappig en het was iets waarover met enig gemijmer en via de nodige omwegen wel degelijk een oplossing te beschrijven was. Het was slim.
Ik schreef het op een papiertje met een pen, die ik beide bij me had – ik weet niet meer waar en hoe, zaten ze in mijn broekzak? Droeg ik een broek?

Daarna droomde ik dat ik wakker werd. Ik moest lachen. Ik keek nog onder mijn bed en naast me op het kussen. Natuurlijk kon ik het papiertje nergens vinden, want het was niet echt, ik had het gedroomd. Dat vond ik jammer en grappig. Ik liep daarna gewoon de dag een beetje rond. Af en toe dacht ik er nog aan en dan dacht ik: Wat stond er nou, wat stond daar nou op? Ik weet het niet meer.
Het is een klassieker, deze droom. Wat veel mensen schijnen te doen is dan echt iets opschrijven op het notitieblok dat naast hun bed ligt – half wakker, half in slaap, alsof ze dronken zijn. En dan worden ze ‘s morgens wakker en staat er iets raars waar ze niets mee kunnen en wat ze niet snappen, zoals: “Paardehaar!! Maar niet in Zuid-Amerika.” En dat zetten ze dan op twitter.

Daarom moest ik er wel om lachen dat het niet echt was gebeurd en het me dus niet kon herinneren en dat er ook geen papiertje was. Ik bleef nog wel wat peinzen over waar ik nou ineens dat papiertje en pen vandaan gehaald had.

Toen werd ik wakker.

En ik herinnerde het me gewoon, ik wist het juist nog precies! Het was iets met pannenkoeken. Of met appelstroop. Of seks. Iets met mannen en seks?

Ik weet het nu niet meer, verdomme, vanmorgen wist ik het precies. Het is nu koffietijd en ik slurp langzaam gloeiend heet vocht naarbinnen, alsof ik dan rustiger word en herinner. Want ik zweer het – toen ik net wakker werd wist ik het precies. Het hele verdomde briefje had ik helder voor de geest, ik had geen pen of papier nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s