Lazin’

Ik heb een nieuwe kitten en die heet Lola en dus luister ik al dagen naar The Kinks. Sunny Afternoon is mijn favoriet. Hoe kan dat toch – een klootzakliedje, een liedje over iemand die geen bal uitvoert en klaagt dat zijn vriendin heeft lopen zeuren tegen haar ouders omdat hij haar wellicht een klap verkocht – Tellin’ tales of drunkenness and cruelty – dat dan toch zo heerlijk is, zo sfeervol dat je alleen luistert naar de melodie en denkt: aaah. Ja. Laten we gaan picknicken. Of, beter nog: laten we helemaal niets gaan doen.

Lola is nu vijf dagen bij me en ik ben erachter gekomen dat haar naam niet bij haar past. Ze is een echt poesje: een meisje dat verlegen is en voorzichtig en bangig. Al kan ik wel zeggen dat ze inderdaad purrs like a man.
Pim had Lola moeten heten. Dat is mijn kater van drie, die inderdaad nogal het genderspectrum doet kantelen: hij is stoer en brutaal en ook heel klef en bang en hij duwt steeds zijn anus in mijn gezicht.

It’s a mixed up, muddled up, shook up world, zingt Dave Davies, except for Lola. En dat klopt dan weer wel, want dat is een kitten in een notedop: een klein beestje dat rustig ergens de wereld bij elkaar ligt te houden.
Een kussentje, dat al spint als je ernaar kijkt en plotseling in slaap kan vallen, alles vergetend. Dat ligt daar dan maar, midden tussen het woeden der gehele wereld. En daarin ligt dan rust besloten en dus ga je ernaast liggen, voorzichtig. Een beetje brutaal pak je het ding op en leg je het pluizig ronde schijfje op je buik. Het slaapt verder en jij staart er een beetje naar. Het wordt wakker en jij zegt er iets tegen, met een debiel hoge stem en dan begint dat spinnen: een enorm kabaal, dat het gehele lijfje doet trillen en enorm veel energie zou moeten kosten. Net zo abrupt stopt het, als ze ineens opnieuw in slaap gevallen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s